Udgivet i Vores Mange Gaveideer

En forlænget weekend til Lissabon er den perfekte gave til din mor - her er 3 tips til, hvordan I vælger, hvad I kan lave

Af Gaver-til-mor.dk

Mor og datter eller mor og søn er et helt særligt forhold, som du med fordel kan pleje. Din mor har været der for dig igennem hele livet, og efterhånden som vi bliver ældre, så glemmer vi, at det også kræver en indsats fra vores side af at vedligeholde dette forhold – særligt når vi flytter hjemmefra og har vores eget liv at fokusere på. Hvis dit forhold til din mor har føltes lidt glemt på det sidste, så er det måske på tide at rette op på det – og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at give din mor en forlænget weekend til Lissabon? Det er den perfekte gave at give til din mor enten i fødselsdagsgave eller i mors dags gave. Der er nemlig utroligt mange ting, som I kan give jer i kast med sammen, og I vil uden tvivl få en fantastisk oplevelse ud af det.

Hvis du står overfor at skulle planlægge denne tur, så kan du blot læse med lige her, hvor vi giver dig nogle ideer til, hvad I kan lave sammen.

Typer af ture

Der er en lang række forskellige typer af ture, som I kan tage på afhængig af, hvad I foretrækker. Og det varierer utroligt meget, hvad I kan opleve afhængig af hvilke ture, du vælger at tage på.

Hvis du vælger at tage på en af de mange gåture, som du har mulighed for, så kan du se meget af byområdet, mens busture for eksempel tager dig lidt længere med omkring.

Andre typer af ture inkluderer:

 • Specialmuseer
 • Kulturelle ture
 • Dagsture
 • Seværdigheder og vartegn
 • Mountainbiketure
 • Heldagsture
 • Kirker og katedraler
 • Halvdagsture
 • Byture
 • Haver
 • Selvguidede ture og udlejningssteder
 • Lydguider
 • Arkitektoniske bygninger

Dette er dog stadig kun et lille udvalg, og du kan finde mange andre typer af ture, hvor du kan komme ud og se lige netop det, der er mest tiltalende for dig.

Sådan vælger I

Som du kan se ovenfor, så er der utroligt mange forskellige ting at kaste sig ud i Lissabon, og derfor kræver det selvfølgelig, at I sætter jer ned og vælger det, som I har mest lyst til at give jer i kast med.

Lissabon ligger i Portugal, og derfor kan du forvente en relativt høj temperatur – selvfølgelig alt afhængig af, hvornår I vælger at rejse dertil. Hvis I ikke er super komfortable med temperaturer, så vælg jeres ture ud fra, at I ikke skal være udenfor midt på dagen eller måske bare skal ligge ved poolen, når I er det.

Foruden vejret så kan I også med fordel tænke jeres almindelige aktivitetsniveau ind i beslutningen. Hvis ikke I er vant til at dyrke motion, så kan en mountainbiketur godt blive en udfordring, da det typisk vil være dem, der er vant til at køre mountainbike, der vælger disse.

Dog skal det ikke afholde jer fra at vælge noget – har I mod på det, så kast jer ud i det. De forskellige guider er oplært i at skabe en god tur for alle og tilpasser turen til niveauet.

Undersøg muligheder i jeres område, når I booker

Nogle gange er det en kæmpe ulempe at planlægge hele turen, inden I kommer afsted. Hvis I tager til Lissabon, fordi der er noget bestemt, som I gerne vil lave, så giver det til gengæld mening at undersøge jeres muligheder for at bo i et område, hvor dette er en oplagt mulighed.

Du kan altid benytte dig af Google til at finde ud af, hvor i Lissabon forskellige seværdigheder er mest attraktive og derefter benytte dig af en rejsesøgemaskine til at finde et oplagt hotel i nærheden til en god pris. Du kan også bruge rejsesøgemaskinen til at finde netop det ophold, der taler mest til jer og efterfølgende se, hvad det er muligt at opleve i det område.

Undgå at prøve at nå det hele

En af de fejl, som mange laver, når de tager på ferie, er, at de prøver at nå det hele. Lissabon er hovedstaden i Portugal, og det er helt umuligt at nå hele Lissabon rundt, hvis du blot er på en almindelige 1 uges ferie – og det vil være en skam at gøre forsøget. Hvis du prøver at nå det hele, så ender det med at være en stressende tur frem for en afslappende. Og hvis først din tur bliver stressende, så har I nemmere ved at blive uvenner, I nyder ikke de ting, som I tager ud for at se, og I risikerer at ødelægge hele jeres tur.

Dette gælder ikke kun, når du rejser til Lissabon, og det gælder ikke kun, når du rejser med din mor. Tag i stedet en tur mere – livet er langt nok og det skal leves i troen på dette. Ellers risikerer du ikke at nyde noget af det.