Udgivet i Vores Mange Gaveideer

5 gode gaveideer til når mor er kommet lidt op i årene

Af Gaver-til-mor.dk

Med den første sne der endelig er faldet, julepyntens fremtog i bybilledet og en kalender der nærmer sig december, så kan vi roligt erklære at julen er på vej. Det betyder hygge med venner og familie, julestemning og god mad - men det betyder i høj grad også at man skal lægge hjernen i blød for at finde på årets julegaver.

Det lader til, at jo ældre ens forældre bliver, des færre bliver deres julegaveønsker. Spørger man dem, lyder svaret "Jamen vi har jo hvad vi skal bruge". Og det er da en fornuftig tilgang til livet, men det er samtidig en rigtig irriterende en, når man nu gerne vil give dem en gave.

Mange fædre er noget nemmere, fordi de ikke altid har bestemte mærker eller designs når det gælder deres få julegaveønsker. Mødre derimod er en helt anden sag. Derfor kommer her fem gode gaveideer  til en mor i sin bedste alder.

1. Støttestrømper

Her er der ingen aldersshaming - blot en omsorgsfuld gave. Skal din mor snart på en længere flyve- eller biltur, eller klager hun over urolige ben, så er et par gode støttestrømper virkelig ikke en helt dum idé. Og hvor støttestrømper før i tiden kun var hudfarvede og lignede noget hjemmeplejen lige var svinget forbi med, så fås de i dag i flere designs og størrelser. De er altså noget mere diskrete end de plejede at være, og så er de tilmed blevet lettere at tage af og på.

Kniber det dog for din mor med at tage dem af og på, så findes der en masse gode hjælpemidler til dette, som du kan give hende i tillæg til gaven. Eller også kan din far spæde til med et års forbrug af hjælpende hænder til påsætning og aftagning af støttestrømper. Han vidste sikkert ikke hvad han skulle give hende alligevel.

2. Oplevelser

De fleste mødre vil gerne bruge tid med deres nære og kære. Og afhængigt af hvor eventyrlysten din mor er, behøver en oplevelsesgave ikke indeholde meget mere end en frokost eller et museumsbesøg. Mulighederne er uendelige. Det kan også bare være lovning på en strøgtur, eller en picnic til sommer.

Det vigtigste når du giver en oplevelsesgave er, at det ikke bare er en nem løsning, som du senere glemmer alt om. Derfor er det vigtigt at du med det samme har et par datoforslag klar, så din mor også ved, at du mener det. Overvejer du museum eller koncerter, så kan du også på forhånd researche, hvilke kunstnere eller udstillinger der er værd at opleve i den nærmeste fremtid.

3. Smykker

Med fare for at generalisere, så kan de fleste mødre lide smykker. Og nogle er lettere at købe smykker til end andre. Nogle har allerede en hel samling smykker a la troldekugler, hvor en tilføjelse til samlingen altid er en god gave. Andre har et favorit smykkemærke eller lignende, som gør at det kan være nemmere at finde årets julegave.

Har din mor ikke nogen af delene, så gå i stedet efter et smykke som har en betydning. Det kan være med du og dine søskendes forbogstaver, din mors stjernetegn, eller simpelthen et smykke der betyder noget særligt. Betydningen kan du også selv tillægge det, og så vedlægge et lille kort hvori du beskriver hvorfor du har valgt netop dét smykke.

4. Omsorg

Minder din mor bare en smule om min, så farer hun rundt hele december for at købe gaver til børn og børnebørn, lave konfekt til familien og kollegerne og adventskranse til nære og kære. Derfor har hun hårdt brug for at slappe ordentligt af, så snart julen er ovre, og det er her din gave kan komme ind i billedet.

Du kan enten gøre det nemt, og lidt dyrere, for dig selv og simpelthen give hende et gavekort til en omgang massage eller ansigtsbehandling i lokalområdet. Er hun til den slags, vil hun elske sådan en gave. Hvis du vil spare lidt på pengene, eller bare gerne vil bruge lidt mere tid med hende, så kan du lave en omsorgsgave selv. Inviter hende på filmaften med hjemmelavet middag, ansigtsmaske og hygge i dit selskab. Det vil hun garanteret elske.

5. Personlig gave

Julegaver kan i dag gøres endnu mere personlige end de kunne tidligere, uden at du selv er nødt til at strikke eller male dem. Rigtig mange firmaer tilbyder produkter hvor du kan få indgraveret, printet eller trykt et personligt motiv eller navn. Fordelen ved disse gaver er, at de altid gør stor glæde og kan være gode minder mange år frem. Ulempen er selvfølgelig at de ikke kan byttes - men hvilken mor vil også bytte et puslespil med sit barns ansigt på?

Mulighederne for en personlig gave er mange, og bare fordi nogle firmaer gør det lettere for dig, betyder det bestemt ikke, at du skal afholde dig fra de helt hjemmelavede gaver hvis du har lyst. Ganske ligesom da du kom hjem med grimme tegninger som barn, vil det helt sikkert være tanken der tæller for din mor. Så hvis du skal til at kaste dig over strikkekunsten for at glæde hende, så trøst dig med, at selv det grimmeste resultat vil gøre hende varm om hjertet, bare fordi du lavede det helt særligt til hende.