Udgivet i Vores Mange Gaveideer

Gaven til den nybagte mor – 5 gode gaveidéer

Af Gaver-til-mor.dk

Hvis du skal finde den ideelle gave til den nybagte mor, må du første forsøge at sætte dig ind i, hvordan en nybagt mor har det. Hun er naturligvis glad og lykkelig for den lille, overstrømmes af moderlige følelser, og ønsker at tilbringe sin tid med sin guldklump.

Da det er en krævende opgave at tage sig af en nyfødt, er hun dog også ofte meget træt og udkørt. Hendes krop har været igennem en hård proces, der har forandret den. Hun kan have svært ved at føle sig som en smuk og attraktiv kvinde, når amning og bleskift er de primære aktiviteter.  

Nogle måneder inde i barselsperioden kan hun endda begynde at kede sig, hvis hun er en kvinde, der er vant til at have et arbejde med intellektuelle udfordringer. 

Den perfekte gave til den nybagte mor afhænger således meget af hvilken kvinde og med hvilke behov, der er tale om. På https://gaver-til-hende.dk/ kan du finde et rigt udvalg af forskellige gaver, som passer til forskellige kvinder.

1 - Forkælelse efter fødslen

Selve fødslen er ofte hård. Den nybagte mor kan have ar efter kejsersnit, strækmærker, syninger eller simpelthen bare en følelse af at være blevet kørt over med en traktor. I det tilfælde kan forkælelse i form af en lækker massage eller spabehandling være den helt rigtige gave.

En sådan behandling varer ofte en time til halvanden, og kan sagtens klares mens mormor går tur med den lille i barnevognen. Den nybagte mor kan få et velfortjent pusterum og en behandling, der giver velvære.

Da behandlingen er forholdsvis kortvarigt behøver hun ikke at føle, at hun svigter sit barn ved at være væk i længere tid.

2 - En god bog

Det er skønt at tilbringe tid med sit nyfødte barn. Føle vidunderet ved symbiosen, mens hormonerne raser i kroppen, og du ved, at du vil gøre alt for at beskytte dette barn resten af livet.

Hvis man er en kvinde, der er vant til en hverdag med et højt tempo og mange spændende udfordringer, kan dagene dog blive lange, når barslen har varet i nogle måneder.

På det tidspunkt kan en god bog være den perfekte gave. Når den lille sover, har man endelig tid til at fordybe dig i en interessant roman. Den nybagte mor får et spændende afbræk i den skønne, men dog ensformige, barselsperiode, og glæden over den tid man tilbringer med sit barn, bliver endnu større.

3 - Lækkert tøj

Det kan være svært at føle sig smuk og kvindelig, når brysterne lækker mælk ned af tøjet, og det hårdt prøvede underliv værker, hver eneste gang du rejser dig op. Maven er måske heller ikke helt så flad som før fødslen, og selvom man gerne vil være både kvinde og mor, føler man sig ikke attraktiv for sin partner.

Her kan et lækkert stykke nyt tøj være den perfekte gave. En smuk bluse eller en dejlig ny kjole kan være lige den gave, der giver den nybagte mor det mentale boost, hun har brug for, så hun igen kan føle sig attraktiv.

Men husk! Det er ikke sikkert, hun stadig kan klemme sig ned i en str. 38. Tøjet må aldrig købes for småt, hellere det modsatte.

4 - En spiselig gave kan være det helt rigtige

Når man ammer, producerer man dybest set mad og næring til en ekstra person. De første par måneder spiser barnet ikke så forfærdelig meget. Amningen kan i den periode hjælpe med til at få de ekstra kilo til at rasle af, men er ikke særligt belastende for kroppen. 

Hvis et barn på 4- 5 måneder stadig ammes fuldt ud, skal der dog produceres betydelige mængder af modermælk. Den ammende mor er ofte konstant sulten og tørstig i denne tid, og derfor kan en spiselig gave være det helt rigtige. 

Spiselige gaver kan fås i mange varianter, hvad enten man ønsker salt eller sødt. Den bedste spiselige gave er nok noget lækkert, man kan dele med sin gode veninde, når hun kommer på besøg for at se det lille pus. 

5 - Make-up, negle og dufte

En lækker neglebehandling, make-up af god kvalitet eller en eksklusiv parfume er også gaver, der kan hjælpe den hårdt prøvede nybagte mor med at genfinde sin følelse af femininitet. 

Samtidig er god make-up og dejlig parfume også gaver, der typisk holder i lang tid. På den måde kan gaven stadig bruges og skabe glæde, når den lille er blevet stor nok til, at mor kan tillade sig en aften i byen med veninderne.